top of page
DSC05166-HDR.jpg
Self care (9).png

Als vrouw hebben we een hoop ballen hoog te houden.

Er wordt veel van ons verwacht en hierdoor zetten we onszelf vaak op plek 86. We vergeten onszelf en we normaliseren de lage energie, de kwakkelende gezondheid en de stemmingswisselingen die we ervaren. We zijn aan het overleven en er is weinig tijd voor een bruisend leven.

Dit moet en kan anders. Maar zolang jij in je eigen omgeving bent zul jij die sleur en patronen niet doorbreken. En blijf je doen wat je altijd deed. Wij weten als geen ander hoe fijn het is om jezelf af en toe even te kunnen terugtrekken. Jezelf op te kunnen laden, en vooral om eens met een andere bril naar jezelf te kunnen kijken. En dat laatste is soms zo fijn. En zo belangrijk. Want de dagelijkse keuzes die je maakt zijn dat echt bewuste keuzes? Of zijn dat vooral keuzes die ontstaan zijn vanuit een patroon? Niets is goed of fout hoor. Maar zijn bepaalde keuzes nog wel passend bij wie jij eigenlijk wilt zijn? 

Wij willen jou het moment bieden dat je jezelf een week lang kunt terugtrekken, opladen, maar waar je vooral ook nieuwe inzichten krijgt in de in de wereld van voeding, leefstijl, hormonen en gezondheid. 
En dat alles dus in de Spaanse zon, met een goed gezelschap en waar ruimte is om te lachen, huilen, ontspannen, troosten en proosten!

_MG_4131.jpg
Your-Balance-Retreat-Ibiza.106.jpg

Ik ben Ingrid Wassenaar, een ervaren hormoon en gezondheidsexpert die met veel passie, enthousiasme, én met een tikkeltje humor, het liefst hele dagen vertelt over alles op het gebied van gezonde voeding, hormonen en leefstijl. 


Ik deel mijn kennis en expertise in de vorm van consulten, online programma’s en tijdens het geven van lezingen.
In mijn werk als hormoon en orthomoleculair therapeut heb ik inmiddels al duizenden vrouwen geholpen om zich weer topfit te kunnen laten voelen.


Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het is wanneer je je niet fantastisch voelt. En dat is eeuwig zonde. Want het kan anders. Echt waar. Met relatief kleine aanpassingen. Je moet alleen even weten aan welk sleuteltje je moet draaien.


En als je dat eenmaal weet kan het genieten beginnen. Want dan heb jij de regie weer over je eigen leven en gezondheid! Klinkt goed he? 
Waar wacht je nog op!

Elke vrouw hoort te shinen, bruisen en te floreren, toch? 

Hi, mijn naam is Elske Boonstra, founder van Els Balance. Ik ben een energieke jonge dame met een grote passie voor voeding, leefstijl en sport. Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest bij defensie als sportinstructeur, ondervond ik een burn-out. Dit was voor mij het moment om voor mezelf te kiezen en een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ik heb mij omgeschoold tot orthomoleculair voedingsdeskundige. Daarnaast ben ik de laatste twee jaren erg actief op Ibiza. Ik organiseer hier retreats die in het teken staan van sport, mind en voeding. Alles in het teken van ‘kiezen voor jezelf’. 
Want dat zijn we inmiddels allemaal een beetje verleerd. We zijn in dienst van ons gezin, werk en noem het maar op. Maar waar ben je zelf in dit geheel? 

Mijn ervaring tijdens de retreats is dat mensen patronen kunnen loslaten en zo écht tot hunzelf kunnen komen. Fantastische mooie dingen ontstaan er na zo’n week Ibiza. Durf jij het aan?

Self care (7).png

Voor wie?

Het self care retreat is bedoeld voor vrouwen die vriendelijker naar zichzelf willen zijn. Die verlangen naar innerlijke rust, plezier en gezondheid. Die uit de dagelijkse sleur willen en die willen weten hoe ze weer goed voor zichzelf kunnen zorgen, zodat ze alles uit het leven kunnen halen!

 

Het is voor vrouwen die in de bloei van hun leven zijn. Maar niet altijd die bloei voelen. Vrouwen die het gevoel hebben zichzelf constant voorbij te rennen, vrouwen die al langere tijd op standje automatische piloot staan, vrouwen die zichzelf te lang hebben weggecijferd, vrouwen die niet op hun allerbest functioneren, vrouwen die klaar zijn met hormonale disbalansen en vrouwen die weer willen leven in plaats van overleven. Vrouwen die zichzelf willen openstellen voor nieuwe inzichten op het gebied van voeding, hormonen, mindset, leefstijl en gezondheid. 
 

Waarom doen wij dit?

Wij willen dat elke vrouw zich fucking fantastisch gaat voelen. Dat ze kan zijn wie ze wil zijn. Dat ze niet belemmerd wordt door bijvoorbeeld een kwakkelende gezondheid, een hormonale disbalans of een negatief zelfbeeld. 


Wij geloven erin dat wanneer je op een andere plek bent (weg uit je vertrouwde omgeving, weg van al je automatische patronen) je veel sneller, maar ook meer openstaat voor nieuwe dingen. Daarnaast zorgt een andere omgeving voor nieuwe inzichten. 


Tijdens het retreat neem je tijd voor jezelf en stap je uit alle rollen die je aanneemt in het dagelijkse leven. Even op de pauzeknop duwen om te voelen hoe het echt met je gaat. Je hebt geen afleiding meer waar je je achter kunt verstoppen. Je creëert ruimte en tijd om te voelen en oprecht en eerlijk te zijn naar jezelf.

Onbewust word je elke dag overladen met prikkels en gedachtes. Door in een andere omgeving te stappen word je je bewust van je gedragingen, patronen en overtuigingen. Doordat je meer rustmomenten neemt, is er meer ruimte om de signalen van je lichaam op te merken en weer in contact te staan met jezelf.

Ons leven is leuk, omdat wij grotendeels op ons allerbest kunnen functioneren. En zo dus alles uit ons dag en leven kunnen halen. Maar dat is dus niet altijd zo geweest.
Wij hebben beide ervaren wat het is wanneer je geen regie meer hebt over je lichaam en gezondheid. Het gevoel te hebben dat je lichaam je in de steek laat….. 
Máár we hebben ook beide ervaren wat kleine aanpassingen in je voeding en leefstijl voor groots effect kunnen hebben op je gezondheid en je welbevinden. 

En al onze tips, trics en ervaringen willen we tijdens dit retreat met jullie delen. Zodat jij je in deze week helemaal kunt laten overdompelen in de wereld van voeding, gezondheid, hormonen, sport en mind. 

“ Make yourself a priority “

Deze vrouwen komen je nog extra inspireren:

Ghylene - Breathwork

“Ademhaling is de enige manier waarop we hebben kunnen leven en evolueren – het is onze levenskracht”. 

Breathwork betekent ademwerk en is een algemene term voor ademhalingstechnieken. Het betekent letterlijk bewust ademen waardoor jij in een bepaalde staat komt kom jouw lichaam met je te laten spreken. 
Daarnaast zorgt het voor ruimte in je hoofd, vertraagt het de hartslag en brengt het vernieuwde energie naar het lichaam, wat vele voordelen met zich meebrengt. Zowel mentaal, emotioneel als fysiek. 

Mijn naam is Ghylene en ik vind het enorm belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Mijn sessies zijn heel toegankelijk, aards en liefdevol. Je voelt je veilig bij mij en ik vind het belangrijk dat jij je écht gezien voelt. 

Mijn breathwork sessies gaan verder dan alleen ademen. Ik vind het fijn om jouw zintuigen te prikkelen. Dit doe ik onder andere door aardingsoefeningen, aromatherapie, bodyscan, intentie, lichaamswerk, sound therapie and a lot of ‘Ghy’ sparkles. 

ghylene-leonore-kernwaarden.jpeg

Lauri - Cacaoceremonie & Heart opening Yin Yoga

Ik kom een hele fijne sessie geven waarbij de mind kalmeert en het hart opent.
Om zo ruimte te maken voor wat belangrijk is en los te laten voor wat niet meer dient. Dit doe ik door meditatie, muziek, cacoa, yin yoga en Reiki Group Healing met elkaar te combineren. 

De cacaoceremonie opent op een zachte wijze het hart en werkt verbindend. Je zult steeds dieper jouw lijf in zakken en ook de verbinding met elkaar versterkt. De yin yoga, worden houdingen langer aangenomen. Het is een meditatieve vorm van yoga, om te kijken wat er van binnen speelt. Al met al een heerlijke selfcare ochtend, die de yin&yan, ofwel onze masculiene (man) en feminiene (vrouw) zijnde in balans brengt. 

eb15935b-aa7d-4c65-8ce8-cc51a530c9d1.jpeg

Marieke - Fotograaf

Fotografie is waar ik mijn creativiteit en passie in kwijt kan.

 

Ik ben verliefd op de emoties van een mens. Zwanger, moeder, portrait, feminine, ondernemer. Ik vang jou op je allermooist. En dat gevoel wil ik je ook graag geven: jezelf zien zoals je dat nog nooit eerder hebt gezien. 

Als fotograaf, maar ook als persoon ben ik altijd op zoek naar verbinding. Een verbinding naar elkaar, waarin we kwetsbaar en authentiek mogen zijn. Ik geef je het gevoel van vertrouwen en creëer graag een moment van rust en plezier. 

20f4684d-baa9-403e-985e-b872e30ec1bd.jpeg

Wat gaan we doen?

Deze hele week staat in het teken van JOU! Jij gaat genieten, ervaren, ontdekken, relaxen, nieuwe inzichten opdoen, uit je comfort-zone komen en bovenal veel plezier maken. 

Onze visie is om het lichamelijke en het geestelijke aspect van jou te stimuleren:

Sport / bewegen - Er staan een aantal sportieve activiteiten op de planning. Zoals een beach work-out, een sup tocht, een prachtige hike en lekker wandelen. Deze gaan we zo inrichten dat het voor iedereen te doen is. Mocht je lijf zich hier niet goed bij voelen dan kunnen wij alleen maar aanmoedigen om daar naar te luisteren. Dit wordt tenslotte jouw week. Niets moet, alles mag.

Voeding – Onze passie ligt bij gezondheid en beide hebben wij ervaren dat voeding hier een grote rol inspeelt. In deze week gaan we heerlijk gezond eten waarin hormoon proof eten centraal  staat. Elske en Ingrid zullen samen de maaltijden bereiden en jullie meenemen in dit proces. Zo krijgen jullie direct te zien wat de basis is voor hormoonproof eten. 

Mindfulness -  We willen jullie zoveel mogelijk bewust maken van het moment. Dit gaan we doen door te mediteren, momentjes van bewustwording te creëren en te schrijven. We willen jullie laten zien dat je nog meer van het leven kunt genieten als je hier bewust aandacht aan geeft. We racen dagelijks door de tijd heen en vergeten stil te staan bij wat voor moois er om ons heen gebeurd. We zoeken vaak naar antwoorden buiten onszelf, maar de meeste antwoorden zitten gewoon in onszelf. Het is alleen een kwestie van erbij kunnen komen. Het weer toelaten. Af en toe even je ratio ‘uitzetten’ en je gevoel weer wat meer volgen. Je vrouwelijke energie weer meer laten stromen!

ENJOY! - Naast alle activiteiten gaan we ook gewoon enorm lekker genieten met elkaar. Vakantie vieren! Het eiland verkennen. Elske weet als geen ander alle mooie plekjes op het eiland te vinden. Hier gaan we natuurlijk gebruik van maken. Maar ook: Lekker eten, drankjes drinken en dansjes doen. Het wordt zo leuk!

Wat kun je allemaal nog meer verwachten?

·        Fittalk door Ingrid; hoe kun je ervoor zorgen dat je hormonen voor je gaan werken in plaats van tegen je
·        Mini consult; ‘macht over je klacht’ door Ingrid (persoonlijk suppletie advies aan de hand van vragenlijst)
·        Fotoshoot (inclusief 5 portretfoto’s)
·        Yin Yoga
·        Breathwork 
·        Cacao ceremonie
·        Meditaties 
·        Er zijn 3 Jeep’s (roze!) tot onze beschikking die je ook mag gebruiken voor eigen gebruik
·        Sportlessen 
·        Vetzuurbalans meting 
·        Hiken
·        Suppen
·        Workshop hormoonproof ontbijt, lunch en diner 

Het programma

(Dit programma is met ‘potlood’ geschreven. Wij kijken waar de behoefte ligt en daar passen wij eventueel het programma op aan)

Zaterdag 30 september:

- Aankomst dag
- Kennismaking en gezamenlijk diner rond 19:00
 

Zondag 1 oktober:

- Openingsceremonie bij het strand ‘Sa Caleta’ en een duik in de zee. 
- Uitgebreide brunch 
- Hiken
- Gezamenlijk diner 

 

Maandag 2 oktober:

- Cacao ceremonie met Yin Yoga (2,5 uur)
- Uitgebreide brunch 
- Lezing van Ingrid, ‘hoe kun je je hormonen voor je laten werken in plaats van tegen je’.
- Picknick op het strand (bij zonsondergang)

Dinsdag 3 oktober:

- Ochtend work-out door Elske en meditatie op het strand van ‘Sa Caleta’ en een duik in de zee.
- Uitgebreide brunch
- Supplementen advies bespreking door Ingrid
- Diner

Woensdag 4 oktober:

- Ochtend meditatie
- Uitgebreide brunch 
- Suppen en strand 
- Ibiza stad bezoeken
- Diner 

Donderdag 5 oktober:

- Breathwork van Ghylene
- Uitgebreide brunch 
- Es vedra bezoeken 
- Fotoshoots  
- Paella avond 

Vrijdag 6 oktober:

- Vertrek dag
- Inpakken en kamers netjes achterlaten voor 10:00
- Uitgebreide brunch 
 

* De mini consulten en de vetzuurbalans meting worden tussendoor gepland. 

 

Tussen de activiteiten door is alle tijd voor jezelf. Om bijvoorbeeld lekker te chillen bij het zwembad, of om op pad te gaan (met de Jeep), te wandelen of te slapen. Waar jij zin in hebt!

NB.
Dag van aankomst: De deelnemers mogen zelf bepalen hoe laat ze aankomen. Ze worden opgehaald van het vliegveld en zijn overdag vrij om te doen wat ze willen (omgeving verkennen of lekker chillen bij het zwembad?). De kamers zullen uiterlijk 15:00 klaar zijn. Wij zorgen deze dag alleen voor het diner, de rest van de maaltijden moeten de deelnemers zelf verzorgen. Op 500m loopafstand zit een Bio winkeltje met vers eten en broodjes. 

 

Dag van vertrek: De deelnemers mogen zelf bepalen hoe laat ze vertrekken, wij brengen ze op gewenste tijd naar het vliegveld. Ze moeten 10:00 de kamers uit, er is nog wel mogelijkheid om spullen op te slaan en te douchen in de middag of avond. Wij zorgen voor een uitgebreide brunch en daarna moeten de deelnemers voor eigen eten zorgen. 

Praktische info

De typisch Spaanse villa - Deze villa  is van Bas & Mira. Het is 7 minuten rijden vanaf het vliegveld en Ibiza stad ligt op 15 minuten rijden. Het is 5 minuten wandelen tot aan het strand en beneden de berg zit een BIO supermarkt waar je van alles kunt krijgen. De villa is omringt door bos zonder directe buren. Met een heerlijk zwembad en genoeg ruimte om te ontspannen. Er is een lange buitentafel waar we met zijn allen heerlijk kunnen genieten van het ontbijt of diner. Alle activiteiten kunnen plaats vinden bij de villa. Voor meer informatie over de villa kun je kijken op www.bmexperience.nl.

Datum: 30 september t/m 6 oktober  

Locatie: Villa Sa Caleta van BM Experience 

Deelnemers: 
Maximaal 12 vrouwen
Prijs 3-persoonskamer: 2250,- per persoon (6 plekken)
Prijs 2-persoonskamer: 2450,- per persoon (6 plekken)

Inclusief:

  • 6 overnachtingen

  • Transfer heen en terug vliegveld

  • Hele week beschikking tot 3 Jeeps

  • De activiteiten en workshops

  • 2 hoofd maaltijden per dag

  • Voldoende water, fruit en snacks

  •  

Exclusief:

  • Vlucht

  • Eventueel eten buiten de deur

  • Eventueel stap avond

Aanmelden kan door ons een e-mail te sturen:

Ingrid: ingrid@ingridwassenaar.nl

Elske : info@elsbalance.com

Preview-Retreat-Elske.-11.jpg
2.png
logo_ingridwassenaar_zonder-tagline-1024x550.png
bottom of page